Over Kooistra uit Dokkum

De naam Kooistra is een begrip in Dokkum en omstreken. Al in 1935 trok Heerke Kooistra met een bakfiets, de ‘dubbeltjeskar’ langs de huizen om losse goederen te verkopen aan particulieren.

Die handelsgeest zat ook in de genen van zoon Epie, die al op jonge leeftijd in de voetsporen van zijn vader trad. Het ging goed met het familiebedrijf. De derde generatie, kleinzoon Ymo, volgde en samen bouwden zij het familiebedrijf uit tot een groothandel met een aantal winkels.

In- en verkoop van partijgoederen

Vader en zoon Kooistra hebben nu de leiding over Kooistra Opkopers en Kooistra Schadepartijen BV. Gedreven in- en verkopers van partijgoederen. Of het nu gaat om schadepartijen die via verzekeringsmaatschappijen en schade-experts worden aangeboden of om restpartijen via de handel, zij weten goederen op waarde te schatten. En weten het vertrouwen te winnen van hun klanten. Gewoon, door eerlijk, snel en op een klantgerichte manier hun werk te doen.

Ymo Kooistra is verantwoordelijk voor de inkoop van (schade)partijen.

Epie Kooistra is verantwoordelijk voor de verkoop van goederen via de eigen groothandel. Daarnaast worden goederen ook verkocht via veilingen en de eigen ‘Restpost’ winkels in Dokkum.

Opa Kooistra uit Dokkum Schade Opkopers